Unelma-asunto –  mutta väärän värinen tapetti

Unelma-asunto – mutta väärän värinen tapetti

posted in: Osto | 0

Ostajalla on ainakin muutamia kriteereitä, jotka ostettavan asunnon tulee täyttää.  Joskus esittelyissä tapaa ostajia, jotka ovat etsineet uutta kotia vuoden, jopa pari vuotta. Syynä on se, että kriteerilista on pitkä kuin nälkävuosi. Silloin mahdollisuus löytää kriteereitä täydellisesti vastaava asunto on pieni, ellei olematon.

Ostajan kannattaa siinä tilanteessa istua alas ja miettiä, mitkä kriteerit ovat sellaisia, että niistä ei voi tinkiä, mitkä taas niitä, joista voi joustaa. Mistä on unelma-asunto tehty? Lista kannattaa kirjoittaa ylös, vaikka kännykän muistioon, niin se kulkee mukana esittelyissä.

 

Näitä et voi muuttaa

Asunnon sijainti – kaupunginosa, asuinkerros, ilmansuunta; piha tai parveke;  oma ranta, merinäkymä – nämä ovat asioita, jota ei voi muuttaa oston jälkeen.  Joskus myös hissi ja esteetön asunto ovat välttämättömyyksiä. Parkkipaikkojen saatavuus on nykyään yksi tärkeä kriteeri asuntoa ostettaessa. Saatavuus ja hinta on hyvä selvittää, jos tarvitsee autopaikkaa.

 

tapetti harmaa lehtiNäihin voit vaikuttaa

Seinien maali ja tapettien väri sekä tyyli sen sijaan ovat asioita, jotka voi vaihtaa kohtuullisen helposti ja pienin kustannuksin. Asunto valostuu huomattavasti, kun maalaat puunväriset katot valkoisiksi. Lattiankin voi vaihtaa. Keittiön kaapinovet voi uusia tai halutessaan maalauttaa ammattimaalaamossa – värin vaihto muuttaa ilmettä nopeasti. Katso esim. Sarjamaalaamon Maalaa ovet -sivut >>.

 

Jos kylpyhuone on teknisesti kunnossa tai putkiremontti tulossa, saa inhotuslaatat piiloon kaakelimaalilla. Sen jälkeen voi käydä suihkussa silmät auki. Vanhan sähkölieden voi vaihtaa vaikkapa induktiolieteen. Kaasuliesi vaatii selvityksen, onko se vaihdettavissa sähkölieteen; hyvä välittäjä on sen jo selvittänytkin.

 

Ennalta mietityistä kriteereistä huolimatta  uuden asunnon löytymistä kuvataan usein tuntemuksena ”…se vain tuntui oikealta”. Myöhemmin löytyy kyllä päätöstä tukevat järkisyyt.

 

Ai mistäkö tuli tämän blogin otsikko? Eräässä ensiesittelyssä ostaja ei pitänyt olohuoneen tapetista – muuten asunto oli juuri sellainen, jota hän oli etsinyt. Asunto meni kaupaksi seuraavassa esittelyssä, toiselle ostajalle. Harmittikohan?

 

Jaa sivutShare on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0