Turvallinen, terveellinen koti

Turvallinen, terveellinen koti

posted in: Turvallisuus | 0

Blogin kirjoittaja Timo Iivarinen on yrittäjä ja turvallisuusalan asiantuntija. Timo työskentelee  pääkaupunkiseudulla toimivassa Lesec Oy:ssä, joka  on turvallisuustekniikan suunnittelu-, asennus- ja huoltopalveluita toimittava asiantuntijayritys. Tässä blogissa Timo pohtii kodin turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä osana kokonaisturvallisuutta.

 

*

Koti mielletään suojaisaksi turvallisuuden tyyssijaksi. Paikaksi, missä palaudutaan työstä ja vietetään laatuaikaa perheenjäsenten ja ystävien kanssa.  Paikaksi, missä nukutaan yöt, murmelin lailla turvallisessa ympäristössä, ollaan suojassa arjen huolilta ja murheilta. Mutta onko koti todella se turvallisuuden tyyssija, jonka kuvittelemme sen olevan?

 

Turvallisuuden tekijät

 

Turvallinen koti on osatekijöidensä summa. Jokaiseen niistä voimme itse vaikuttaa. Kodin turvallisuus syntyy

– rakentamiseen liittyvistä määräyksistä ja niiden noudattamisesta,
– kodin riskien tiedostamisesta ja niiden uhkaan varautumisesta sekä
– asukkaiden omasta toiminnasta.

 

Kodin turvallisuus muuttuu ja elää. Sitä tulisi seurata säännöllisesti, huomioiden olosuhteiden muutokset. Turvallisuus on meille kaikille elämän mittainen oppimisprosessi.

 

 • Lapset tuovat mukanaan lukuisia kodin turvallisuudessa huomioitavia asioita, jotka muuttuvat lasten varttuessa.
 • Asukkaiden ikääntyminen ja sairaudet tuovat uusia riskejä aikaisemmin turvalliseen kotiympäristöön.
 • Talotekniikka ja kodinkoneet helpottavat elämistä, mutta voivat muodostaa myös turvariskin.
 • Turvallisuusuhka voi tulla ulkoa päin, esimerkiksi asuntomurtojen muodossa.

 

Myös uuteen asuntoon muutettaessa on hyvä käydä läpi turvallisuusasiat, vaikka asiantuntijan kanssa. Ja hoitaa sekä kodin että sen asukkaiden vakuutukset kuntoon.

 

Tee turvatesti

Muutamilla tarkistuksilla ja toimenpiteillä pystyt edistämään kodin turvallisuutta. Nämä kolme kohtaa kannattaa tarkistaa ensimmäisenä:

 

 1. Lukitukset ja avaimetiron_bars_500x500

  Ovatko lukot kunnossa ja avaimet tallessa? Kodin lukot on hyvä sarjoittaa muuton yhteydessä uudestaan. Tällä varmistetaan se, ettei kodin avaimia ole ulkopuolisilla.

 2. Paloturvallisuus

  Kaikissa kodin makuuhuoneissa tulisi olla toimiva palovaroitin. Palovaroitin antaa aikaa pelastautumiselle ja tuo mielenrauhaa lapsiperheille.

 3. Tekninen suojaus

  Mikäli kodissa on rikosilmoitin / murtohälytysjärjestelmä, hyödynnä sen mahdollisuudet omaisuuden ja perheenjäsenten suojauksessa.

 

Kaikki kunnossa? Vai olisiko kotisi turvallisuudessa parantamisen varaa? Kun haluat poistaa turhat riskit, tilaa ilmainen turvallisuuskartoitus Lesec Oy:nTimo Iivariselta, puh. 0400 876 184, timo.iivarinen@lesec.fi

*

Timo on asialleen vihkiytynyt, pitkän kokemuksen omaava alan asiantuntija. Hän tekee yksityiskoteihin turvallisuuskartoituksia tavoitteenaan tiedon jakaminen ja aito auttaminen. Lesec Oy palvelee yhtä mielellään myös yritysasiakkaita.

 

Jaa sivutShare on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0