Asunnon stailaus myyntiä varten

Asunnon stailaus myyntiä varten

posted in: Myynti | 0

Asunnon stailaus kannattaa erityisesti silloin, kun ollaan myymässä tyhjää asuntoa. Tyhjä asunto on kalsea, kliininen ja usein myös liian pimeä, kun lamput ovat lähteneet muuttajan mukaan. Itse tuon tyhjään asuntoon verhoja, mattoja, valaisimia, parisängyn liinavaatteineen, viherkasveja, pyyhkeet kylpyhuoneeseen . . .

Tyhjät huoneet näyttävät pienemmiltä, joten on hyvä, jos pystyt jättämään asuntoon esimerkiksi keittiön pöydän ja sänkyjä – paksut pumpattavat ilmapatjat ajavat saman asian, kauniisti sijattuina. Näin ostajan on helpompi nähdä, miten hänen omat kalusteensa mahtuvat huoneisiin.

Itse en kyseenalaista stailauksen vaikutusta. Uskon, että oli ainakin  osittain stailauksen ansiota, että myin stailaamani asunnon kuudessa viikossa, kun se oli ollut edellisellä välittäjällä myynnissä kuusi kuukautta. Ja myyntihinta oli sama, jolla asuntoa oli myyty puoli vuotta.

 

Tavaroiden karsimista

Asutun huoneiston stailaus on useimmiten turhien tavaroiden ja kalusteiden poistamista avaran ja tilavan vaikutelman aikaansaamiseksi.

Puhdas ja siisti koti on houkutteleva.  Mikset siivoaisi vaatehuonetta, varastoja ja kaappeja ja pakkaisi pois jo ennen myynnin alkua tällä hetkellä tarpeetonta sesonkitavaraa?rt_lähi tervakkotie square

Jos myyt asuntoa talvella ja harrastat purjelautailua, vie purjelautasi ja muut kesävarusteet ja -vaatteet maksulliseen pienvarastoon lyhytaikaisella sopimuksella. Samalla voit karsia tarpeettomaksi käyneitä tavaroita kierrätykseen.

Vastaavasti sukset ja rattikelkka parvekkeella eivät tee vaikutusta ostajiin heinäkuussa, varsinkaan jos parvekkeelle ei niiden vuoksi mahdu pöytää ja tuoleja.  Korjauskelvottamat tavarat joutavat saman tien kaatopaikalle. Keittiönkin voi tyhjentää jo ennakkoon. Astiat ja kasarit, joita ei käytetä, varastoon, vanhat jauhot ja ryynit roskiin.

 

Tasot tyhjiksi

Loppusilauksena poista mahdollisimman paljon tavaraa kaikilta tasoilta, erityisesti keittiöstä ja kylpyhuoneesta:  irrota jääkaappimagneetit ovesta, siivoa keittiön työtasoilta ylimääräiset tavarat ja korjaa pois hammasharjat ja -tahnat ja muut purkit ja purnukat kylpyhuoneesta.

 

Näkymät

Puhtaat ikkunat ja ylös vedetyt verhot avaavat asunnon maisemat paremmin. Oman pihan vastaleikattu nurmikko toivottaa jo tuoksullaan tervetulleeksi ja tuoreet kukat pöydällä ilahduttavat silmää. Talvella hyvin aurattu kulkutie ovelle asti toivottaa ostajat tervetulleiksi.

 

lattiavalaisin paperiValaistus

Kun myyt asuntoasi, älä säästä sähköä. Laita valaisimiin maksimitehoiset lamput.  Jos vieläkin tuntuu liian hämärältä, tuo asuntoon muutama pöytä- tai jalkalamppu.  Jos asunto on jo tyhjä ja lamput ovat lähteneet muuttokuorman mukana, saa esim.  siitä ruotsalaisesta sisustuskaupasta noin kympillä paperisia, isoja lattiavalaisimia. Hyvin esittelyyn valmistautuva välittäjä sytyttää kaikki lamput esittelyn ajaksi, lukuun ottamatta ehkä kirkkainta kesäpäivää.

Pienillä asioilla voi olla asuntokaupassa suuri merkitys.

Jaa sivutShare on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0